Führen Sie selbst ein Werk von Jules Van Nuffel auf? Bitte lassen Sie es mich wissen, damit ich Ihre Ankündigung über diese Webseite und unsere Facebook-Seite verbreiten kann. Auf diese Weise können Sie schnell ein großes Publikum erreichen.In december 2017 was het exact 100 jaar geleden dat Jules Van Nuffel het Kerstlied-Vredelied componeerde en uitvoerde in de Sint-Romboutskathedraal. Om dit jubileum te herdenken hebben enkele Vlaamse koren het lied dat jaar rond Kerstmis opnieuw uitgevoerd op een concert of in een viering. U kon dit prachtige lied hier beluisteren:

  • donderdag 14 december om 20u30 door het Leuvens Universitair Koor (o.l.v. Koen Vits met Peter Jeurissen aan het orgel). Kerstconcert 'In tempore belli', O.L.V. van Troostkerk, Pakenstraat Heverlee
  • zaterdag 16 december om 19u door het Leuvens Meisjeskoor en Mannenkoor Terpander (o.l.v. Koen Vits met Wouter Dekoninck aan het orgel). Kerstconcert, Sint-Geertruikerk Leuven
  • zaterdag 16 december om 19u door het Sint-Ceciliakoor Hoboken (o.l.v. Jeanine Lambrechts). Kerst-benefietconcert, O.L.V.-kerk Broechem
  • maandag 18 december om 20u15 door het Leuvens Universitair Koor (o.l.v. Koen Vits met Peter Jeurissen aan het orgel). Kerstconcert 'In tempore belli', Sint-Romboutskathedraal, Mechelen
  • zondag 24 december om 22u30 door Hadricantus (o.l.v. Quinten Vandevelde met Jef Anaf aan het orgel). Kerstconcert, Sint-Hadrianuskerk Wijgmaal
  • maandag 25 december om 10u door koor Crescendo (o.l.v. Urbain Van Asch met Kris Wittevrongel aan het orgel). Kerstviering, Sint-Antoniuskerk Boortmeerbeek
  • maandag 25 december om 11u30 door de Capella Beatae Mariae ad Lacum (o.l.v. Koen Vits met Bruno Bruyninckx aan het orgel). Kerstviering, O.L.V.-ten-Poelkerk, Grote Markt Tienen
  • dinsdag 26 december om 19u30 door het Sint-Ceciliakoor Hoboken (o.l.v. Jeanine Lambrechts). Kerstconcert, O.L.V. Geboortekerk, Kioskplaats Hoboken

Carmina Burana
door Leuvens Universitair Koor, Koor Tourdion en het Vlaams-Brabants Symfonie Orkest o.l.v. Koen Vits

Het Leuvens Universitair Koor heeft een mooie traditie in de uitvoering van de muziek van Jules Van Nuffel. De voorbije jaren stonden reeds verschillende grote psalmen en kleinere motetten op het programma. Dit jaar overtreffen ze zichzelf door niet enkel enkele mooie motetten maar ook twee prachtige psalmen mét orkestbegeleiding uit te voeren. Op het programma staan Pater noster, Ave Maria en het prachtige Panis Angelicus, gebracht door het LUK alleen. Daarna brengen de twee koren, samen met het orkest, Super flumina Babylonis en In convertendo Dominus.

Donderdag 11 mei 2017 om 20u in de St.-Jacobskerk, Goudsbloemstraat Leuven
Zaterdag 13 mei 2017 om 20u in de concertzaal van het Lemmensinstituut, Lemmensberg Leuven
Zondag 14 mei 2017 om 15u in de concertzaal van het Lemmensinstituut, Lemmensberg Leuven

Kaarten: niet-student €20/22, studenten €10/12
€1 korting op vertoon van de cultuurkaart van de KU Leuven.

Meer info: luk.studentenweb.org en www.tourdion.be
Stacks Image 7361

Kerstconcert
door LaMuse Vocale in de kerk Sint-Anna-ten-drieën te Antwerpen

Op 17 december 2016 om 20u zingt het koor LaMuse Vocale een kerstconcert op Antwerpen-Linkeroever, Hanegraefstraat (kerk Sint-Anna-ten-drieën). Op het programma staan o.a. de zeven Oudvlaamsche Kerstliederen van Jules Van Nuffel. Kaarten aan 10 euro.

Info: www.lamusevocale.be

Stacks Image 2088
Vlaamse en Engelse kathedraalmuziek
in de Sint-Gummaruskerk te Lier op 17 september om 20u30

Eind juni gaf HELICON in de mooie Sint-Michielskerk te Antwerpen een succesvol concert met Vlaamse en Engelse kathedraalmuziek, met enkele werken van Jules Van Nuffel.
Wannes Vanderhoeven (orgel), Danny Van Hoof (sopraan), Hans Vereyken (bariton), Helicon en Geert Hendrix (dirigent) gaven het beste van zichzelf. Er waren overweldigende, aangrijpende en ontroerende momenten.
Wil je het (nog eens) ervaren, dat kan ! Tijdens het orgel en koorconcert op 17 september 2015 om 20.30 in de Sint-Gummaruskerk te Lier hernemen we een deel van het programma.
Wannes Vanderhoeven speelt op de Stevensorgel werken van Brewer, Jongen, Bridge, Hollins en Elgar .
We voeren met de zelfde  muzikanten als in juni koorwerken uit van Jules Van Nuffel (Pater noster, In Convertendo Dominus, Super Flumina Babylonis), Stanford (Magnificat, Nunc Dimittis, Justorum Animea) en Harris (Faire is the Heaven).

Het concert begint om 20u30. Vooraf kan je luisteren naar heerlijke beiaardklanken.
Kaarten: €14, €12 (65+) en €6 (studenten)
Kaarten aan de kassa, geen genummerde plaatsen.

Info: www.helicon.be

Requiem van Andrew Lloyd Webber
door deChorale o.l.v. Paul Dinneweth

Voor het najaarsconcert trekt deChorale resoluut de kaart van de twintigste eeuw. Hoofdbrok vormt het requiem van Andrew Lloyd Webber, met het beroemde Pie Jesu, naast een ruime waaier aan verrassende koor- en orkestpassages. De bezetting alleen al spreekt tot de verbeelding: strijkers, harp, piano, orgel, synthesizer, een arsenaal aan slagwerk en een indrukwekkende blazerssectie. De veelheid aan stijlen en affecten die dit requiem oproept, inclusief enkele zeer pittige koorpassages, zal de luisteraar zeker niet onberoerd laten!
Daarnaast kiezen we voor 2 wat miskende Vlaamse componisten: Jules Van Nuffel met zijn indringende psalm In convertendo Dominus voor koor en orgel en Herman Roelstraete. Met zijn Exodus opus 103 voor koor en beperkt instrumentaal ensemble willen we hulde brengen aan deze wat vergeten Vlaamse reus (1925-1985): "Gebeden en gepeinzen bij de uittocht; een requiem voor Antoon Vander Plaetse, mijn vriend". Heel aparte muziek, het ontdekken waard!
Ook Immortal Bach van Knut Nystedt staat geprogrammeerd, in een verrassende presentatie door het koor.
Een aanrader dus, alleen al omwille van de kennismaking met enkele zelden live uitgevoerde composities.

Zaterdag 24 oktober 2015 om 20u en zondag 25 oktober 2015 om 16u in de Blauwe zaal van deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

Kaarten: rang 1 €25/€30; rang 2 €20/€25; jongeren €10; verzendkosten €1.

Meer info: http://www.dechorale.be/NL/webber.html
Stacks Image 2209

Stacks Image 5478
Vlaamse en Engelse kathedraalmuziek
in de Sint-Michielskerk te Antwerpen op 28 juni om 15.00

Als voorbereiding op de koorreis naar Würzburg, zingt het koor Helicon o.l.v. Geert Hendrix op zondag 28 juni 2015 om 15.00 een concert in de mooie Sint-Michielskerk, Amerikalei 165, Antwerpen. In september maken ze een audio-opname. Helicon is een gerenommeerd koor op professioneel niveau, dat al enkele jaren na elkaar gerangschikt is in de hoogste afdeling van de Provinciale Koorwedstrijd.

De mooie Sint-Michielskerk heeft een prachtig orgel dat uitstekend geschikt is om de kathedraalmuziek in al haar grootsheid te brengen.

Jules Van Nuffel (1883-1953) krijgt hierbij speciale aandacht met o.a. In Convertendo Dominus (psalm 126), Super flumina Babylonis (psalm 136), het vijfstemmige Pater Noster en Ave Regina coelorum.
Ook Engelse composities komen aan bod: o.a. I was glad (psalm 122) van Charles H. Hastings Parry (1848-1918), Magnificat van Charles V. Stanford (1852-1924), Great is the Lord (psalm 48) van Edward Elgar (1857-1934), Bring Us O Lord van William Harris (1883-1973) en The Lamb van John Tavener (1944-2013).

Wannes Vanderhoeven begeleidt en speelt Marche Héroïque for organ van A. Herbert Brewer (1865-1928).
De sopraan Danny Van Hoof is soliste.

Als je van de koormuziek van Jules Van Nuffel houdt, of bij uitbreiding van heerlijke kathedraalmuziek, mag je dit concert niet missen!
Na het concert kan je napraten bij een drankje en een hapje.

Kaarten: € 12,00 te bestellen via tickets@helicon.be

Info: www.helicon.be

Lenteconcert 'Tenebrae illuminant'
door het Leuvens Universitair Koor o.l.v. Koen Vits

Onder de deskundige leiding van Koen Vits brengt het LUK u een grotendeels dubbelkorig programma waarin het hulde brengt aan de eenvoudige pracht van het leven. ‘Tenebrae illuminant’, de duisternis brengt licht, staat voor de tegenstellingen die we bezingen, maar die elkaar tegelijkertijd nodig hebben: de ochtend en de avond, de maan en de sterren. Zingen in dubbelkorige opstelling benadrukt tegelijkertijd de afhankelijkheid van de koren ten opzicht van elkaar. Op het programma staan enkele romantische pareltjes van Charles Wood, Robert Schumann, Felix Mendelssohn en Jules Van Nuffel (Voce mea ad Dominum clamavi). Daarnaast kan u genieten van het schitterende 'An den Mond' van Kurt Bikkembergs. Als kers op de taart brengen we de prachtige 'Messe pour double choeur' van de Zwitserse componist Frank Martin.

Het Lenteconcert vindt plaats op 5 mei 2015, om 20u30 in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Leuven.

Achteraf bent u allen welkom voor een glaasje en een babbel op onze receptie!

Tickets kan u reserveren via de leden van het LUK, via mail op luk@studentenweb.org of telefonisch via 016/23.47.11.

Tickets (VVK/ADD)
Studenten met cultuurkaart: €4 / €5
Studenten zonder cultuurkaart: €5 / €6
Niet-studenten: €10 / €11
Stacks Image 1882

Kerstconcert 'A Boy was born'
door het Leuvens Universitair Koor o.l.v. Koen Vits

Op 16 december brengen we in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Leuven (Begijnhofkerk) het kerstconcert 'A Boy was born'. We vieren dan waar Kerst écht om draait: de geboorte van Jezus. Rond het thema 'moeder en kind' brengen we u een gevarieerd met muziek van onder andere Benjamin Britten, Francis Poulenc, Anton Bruckner, Felix Mendelssohn en anderen. Ook Vlaamse componisten schreven prachtige koorwerken voor Kerst. Zo kan u op het concert ook genieten van muziek van onder andere Kurt Bikkembergs, Ludo Claesen, Paul Schollaert en Jules Van Nuffel (O radix Jesse, Sub tuum praesidium, Laet ons met herten reyne en Een Kindekyn is ons geboren).

Het kerstconcert vindt plaats op 16 december 2014 om 20u30 in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Leuven. Tickets kan u reserveren via mail op luk@studentenweb.org of telefonisch via 016/23.47.11
Stacks Image 1551

Stacks Image 7309
Op zaterdag 18 oktober 2014 brengt het Lierse kamerkoor Sine Nomine in hun concert onder leiding van Peter Pázmány een van de grote psalmen van Van Nuffel: Laetatus sum. Mady Bonert, sopraan en Jeroen Pijpers, organist verlenen tevens hun medewerking aan dit project en zorgen voor een paar mooie intermezzi. Naast dit prachtige werk van Van Nuffel staan ook andere romantische pareltjes van o.a. Felix Mendelssohn en César Franck op het programma.

Dit concert zal doorgaan om 20u15 in de Pius X-kerk in Wilrijk.

Feestconcert 'Inclina Domine'

door het koor en orkest van het Lemmensinstituut o.l.v. Kurt Bikkembergs
orkestvoorbereiding: Ivan Meylemans

Lees zeker de recensie op Klassiek Centraal.

Programma:
Inclina, Domine (ps. 85) voor koor a capella
In convertendo Dominus (ps. 125) voor koor en orkest
Super flumina Babylonis (ps. 136) voor koor en orkest
Te Deum in c voor koor en orkest (orkestbewerking: K. Bikkembergs)

13 november 2013 in de dekenale Onze-Lieve-Vrouwekerk in Dendermonde
14 november 2013 in de concertzaal van het Lemmensinstituut (Leuven)
beide concerten starten om 20u. Op donderdag 14/11 is er een inleiding door Jef Anaf om 19u15.
Stacks Image 7339